Holder frygten også dig fast?

22. februar 2016

Ved en langsom ”opvågning” opdagede jeg hvor meget frygten havde holdt mig tilbage i mit liv. Hvor meget den havde begrænset mig.

Jeg havde ikke set det som frygt. Jeg havde fået skabt mig en historie af at sådan var jeg og derfor kunne jeg ikke …

Værre endnu var, at jeg slet ikke opdagede hvor meget jeg begrænsede mig fordi frygten lå og lurede.

Opdager vi det ikke så kan vi heller ikke gøre noget ved det.

Det kan gøre den største forskel i dit liv, at få set på hvor frygten begrænser dig.

Er der noget, der holder dig tilbage i forhold til at få sagt noget til din datter, mor, svigerforældre, mand, veninde eller dit barn?

Ofte sker der det, at vi går rundt med en frygt for, at hvis vi siger det vi har på hjertet så vil de ikke kunne lide os længere.

Og så få af os har endnu ikke lært, at elske os selv så højt at det ikke smerter voldsomt, hvis andre trækker sig.

Pointen er bare, at vi ikke kan gå et helt liv og sørge for kun at sige det de andre gerne vil høre. Så er vi ikke tro mod os selv og heller ikke tro mod vores egne værdier.

STOP MED AT VÆRE SÅ BANGE?

Så tænker du måske, ja det kan du sagtens sige.

Jeg ved om nogen godt det ikke er nemt. Det ved jeg fra mit eget liv og jeg ved det fra de mange modige klienter jeg har og har haft. Kvinder og mænd, der har kæmpet – også tit efter en opvågningsface. Kæmpet sig ud af gamle mønstre, hvor de har været pleaceren, den pæne, den korrekte.

Den del af dem er der stadig, men en anden del i dem presser sig mere og mere på den del, hvor de også tør sige deres behøv og ønsker højt. Sige det fra hjertet i ønsket om det bedste.

I skoleverdenen, hvor jeg har været i de første mange år af mit arbejdsliv, der kalder vi den samtale med forældre, hvor vi skal bringe svære og komplekse temaer op for den ”Svære samtale” og ja, det er en svær samtale at tage enten med forældre eller med nogle i ens eget privatliv.

Jeg syntes hellere vi skulle kalde det for ” Den nødvendige samtale”

Og hvorfor så det?

Fordi det er nødvendigt, at vi står ærligt frem overfor hinanden.

At vi tør det.

I forhold til hvad holder frygten dig fast?